Funktionsmedicin
& holistisk hälsa

Ett holistiskt synsätt

innebär att både kropp och sinne kopplas samman till en helhet

Är du intresserad av att ta reda på vad just du behöver göra för att öka din energi, balansera dina hormoner, förbättra

matsmältningen, minska inflammationen och rensa bort hjärndimman som hindrar dig från att må ditt bästa JAG?

Ett Discovery Call ger dig klarhet om hur jag kan hjälpa dig att börja i rätt riktning. 

Boka ett, 20 minuters, kostnadsfritt minuters Discovery Call redan idag!

Funktionsmedicin är en del av integrativ och holistisk hälsa

I min utbildning till Certified Integrative Health Practioner kombineras flera olika vetenskaper, däribland funktionsmedicinen. 

Jag utgår från att optimal hälsa och självläkning kan uppnås via ett holistiskt synsätt och med fokus på hela människan. 

Integrativ hälsa kombinerar det bästa utifrån 7 olika discipliner:

  • Funktionsmedicin
  • Ayurveda 
  • Traditionell kinesisk medicin (TCM) 
  • Ortomolekylär medicin 
  • Naturmedicin 
  • Bioregulatorisk medicin  
  • Österländsk filosofi 

Funktionsmedicinen ligger till grund för mycket av mitt arbete men jag väger även in andra disipliner för att skapa ett mer holistiskt synsätt.

Få det bästa från varje disciplin för din hälsa

MINA Strategier

Holistiskt synsätt

Jag använder verktyg från bl a funktionsmedicin, ayurveda, traditionell kinesisk medicin och ortomolekylär medicin för att hjälpa klienter att uppnå ett tillstånd av fullständig fysisk, mental och emotionell hälsa och välbefinnande.

Funktionsmedicinska tester

Jag erbjuder avancerade funktionsmedicinska labbtester för att snabbt kunna upptäcka klientens ev. mineral obalanser, födoämnesöverkänsligheter, tarmbesvär eller mineral obalanser.  Data från labbtesterna kan ge insikter som förändrar ditt liv.

Självläkning

Våra kroppar har en medfödd förmåga att kunna läka sig själv. Jag kan visa dig var dina toxiciteter och näringsbrister är samt ge dig verktygen och strategierna för att balansera din kropp så att den kan självläka.

Funktionsmedicin och holistisk hälsa

Strävar efter att svara på frågan:

VARFÖR?

BOOSTA DIN HÄLSA OCH MÅ BRA

genom att balansera dina hormoner med funktionsmedicin och holistisk hälsa

Låt oss öka din energi, uppnå din idealvikt, förbättra matsmältningen, rensa bort hjärndimman och komma till roten med de hormonella obalanser som hindrar dig från att må riktigt bra. 

Funktionsmedicinens 6-stegs modell för att återta hälsan

01.

REVEAL

Vi hittar de underliggande orsakerna till dina symptom och tecken på ohälsa. Det sker genom en sk ”Case Review”, omfattande hälsoformulär, samtal och vetenskapliga avancerade funktionsmedicinska labbtester.

02.

REMOVE

Vi tar bort de faktorer som är grundorsaken till dina symptom såsom ex patogener, stress och födoämnen som du är överkänslig gentemot. Så länge faktorerna som orsakar dina problem finns kvar så kan inte din kropp självläka helt.

03.

REPLACE

Ofta förekommer det obalanser och brister i kroppen. Vi ersätter de brister som finns biokemiskt genom att tillföra de näringsämnen, som ex mineraler, vitaminer, enzymer och örter som din kropp behöver..

04.

REPAIR

Alla kroppar strävar efter balans och att kunna självläka. Genom att skapa de rätta förutsättningarna stimuleras och aktiveras självläkningen. Kroppen förmåga att reparera sig är fantastisk.

05.

REBALANCE

När kroppen kunnat självläka, återinförs hållbara strategier för din framtiden. Din kropp stärks och balanseras upp ex med probiotika för att optimera tarmfloran. Målsättningen är att din kropp ska bli balanserad

06.

RELAX

Kroppen ses som en helhet, där kropp och sinne hänger ihop. Slappna av och låt det ta tid. Genom att utgå från helheten och balansera delarna kan vi maximera din hälsa så att du kan leva det liv du drömmer om. 

Är funktionsmedicin något för dig?

Du har gått på flertalet sjukvårdsbesök för dina symptom och dina tecken på ohälsa, men besvären kvarstår. Genom avancerade funktionsmedicinska tester kan vi upptäcka obalanser i din biokemi som kan hjälpa dig att finna de svar du söker.

Du känner att något inte stämmer i kroppen, men du kan inte riktigt sätta fingret på det. Du har varit hos vårdcentralen och de har tagit prover men allt verkar bra. Ändå har du känslan av att det inte är bra. Dina värden kan vara ok utifrån den traditionella medicinen, men de är kanske inte optimala för din kropp. Detta kan leda till många obalanser och är orsaken att du känner som du gör. Genom en gedigen case review och avancerade funktionsmedicinska tester kan vi upptäcka vilka obalanser du har och skapa ett skräddarsytt program för dig så att du kan må toppen igen.

Många kroniska och autoimmuna tillstånd härstammar från obalanser i kroppen och då kan funktionsmedicin och integrativ hälsa var lösningen. Genom att hitta orsaker som belastar din kropp såsom ex toxiner, födoämnesöverkänsligheter, virus, parasiter, stress etc samt genom att balansera ev näringsbrister så kan du bli mycket bättre och i många fall återfå din hälsa igen.

Funktionsmedicinen och integrativ hälsa ställer inte några diagnoser och behandlar inte några sjukdomar, men vi kan skapa förutsättningar för din kropp att kunna göra det den är ämnad för dvs självläka.

Jag vill veta hur jag kan optimera min hälsa. Beroende på livsstil och gener har vi alla olika svaga och starka faktorer att ta hänsyn till för att kunna optimera vår hälsa. Funktionsmedicinen och dess metoder kan berätta exakt vad du ska göra för att optimera din hälsa på bästa sätt ex vad behöver du undvika, vad behöver addera till etc. Du får en individuellt anpassad hälsoplan utifrån dig och din kropp.

Du vill veta ingående på djupet om din hälsostatus. Genom funktionsmedicinska labbtester och en gedigen case review tittar vi på din hälsostatus. Du får en omfattande bild av hur din kropp mår och presterar på cellnivå. Vidare får du ett personligt skräddarsytt hälsoprogram om hur du kan ta din hälsa till nästa nivå.

Det bästa sättet att optimera sin hälsa långt upp i åren är att ta reda på exakt vad du behöver för att att du ska må så bra som möjligt. Funktionemedicinen och holistisk hälsa är helt rätt för dig som vill ta reda på vad du kan göra för att skapa de bästa förutsättningarna för att din hälsa ska vara den bästa så långt upp i åren som möjligt.

Känner du igen dig i någon av dessa?

- då kan funktionsmedicin vara något för dig!