Allt om klimakteriet

Vad du behöver veta

Faser, symptom och behandlingar.

Här hittar allt om klimakteriet. Kunskapen om övergångsåldern är generellt låg, såväl i samhället generellt som hos kvinnan själv samt på många håll även inom vården. Endast 10% av alla kvinnor har full koll på vad klimakteriet innebär och vad som väntar dem. Det kan vara så att en kvinna lider av klimakteriebesvär utan att hon vet om det. 

Många kvinnor i förklimakteriet förstår inte vad som händer med dem och deras kroppar. De känner att deras hälsa sviktar, men förstår inte vad som är fel. De ser helt enkelt inte kopplingen och förstår inte att det är klimakteriet som knackat på dörren.

"Jag hade ingen aning att jag var mitt i klimakteriet.
Här är kunskapen jag önskar att jag haft."

Jenny Svensson, 49 år

Klimakteriet är en naturlig del av en kvinnas liv då hormonbalansen i kroppen förändras och äggstockarnas funktion gradvis minskar. Det är en övergång från att ha varit fertil och kunnat få barn till att inte längre kunna bli gravid. Denna hormonella förändring kan medföra såväl fysiska, som känslomässiga och psykiska symtom, vilka kan upplevas som besvärande för de flesta kvinnor. 

Kvinnor i klimakteriet som mår bra.

Klimakteriets olika faser

- så påverkas du

Klimakteriet är ett samlingsbegrepp för klimakteriets olika faser; förklimakteriet (perimenspaus), menopaus och postmenopaus.

Lär dig mer om de olika faserna.

Kvinna i klimakteriet som upplever klimakteriebesvär på arbetet.

Klimakteriebesvär

- detta kan du drabbas av

75% av alla kvinnor upplever symptom kopplade til klimakteriet

Lär dig mer om vilka de vanligaste klimakteriebesvären är samt vad du kan göra för att lindra dessa.

Kvinna som utöver naturliga behandlingar mot klimakteriebesvär.

Hjälp mot klimakteriet

- det går att må riktigt bra!

Ingen ska behöva lida sig genom klimakteriet. Det finns hjälp att få och det finns en hel del du själv kan göra som kan vara helt avgörande för din livskvalitet och ditt välmående.